نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

مزایا و معایب تلویزیون‌های OLED

تکنولوژی اولد (صفحه خمیده) در سال‌های اخیر میان کاربران محبوبیت زیادی کسب کرده، شرکت‌هایی مثل سامسونگ، آل جی و سونی در محصولات تولیدی خود از این فناوری استفاده کرده‌اند. شرکت سامسونگ ابتدا OLED را برای اسمارت فون ها همچنین کامپیوترهایش پیاده نموده البته در مدل‌های قدیمی مشکلاتی از قبیل: کاهش روشنایی صفحه، دید کم و … وجود داشت که به مرور بر طرف شد. سؤال برخی از کاربران اینکه این فناوری چه مزایا و معایبی داشته، آیا می‌توان از این تلویزیون‌ها در منزل استفاده کرد؟

برای پاسخ باید گفت: تفاوت اصلی این نمایشگر با حالت معمولی در میزان دید است. صفحه نمایشگر اولد دید گسترده‌تری نسبت به نمایشگرهای قدیمی‌تر دارد. همچنین چون پیکسل‌ها به طور مجزا نور تولید می‌کنند، تماشای فیلم، ویدئو یا برنامه‌های ورزشی و … در اتاق تاریک با نور کم آسان‌تر است. اما همانند تمام تکنولوژی‌ها ی تولیدی توسط انسان، صفحه نمایشگرهای OLED(صفحه خمیده) مزایا/ معایبی دارد که در ادامه به تفصیل بیان می‌گردد. پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی تلوزیون های OLED مطالعه گردد.

تکنولوژی OLED (اولد) چیست؟

همانطور که پیشتر گفته شد قابلیت مهمی که این نمایشگرها دارا هستند، توانایی پخش نور به طور مجزا بوده، دید گسترده‌تری به کاربر می‌دهد. از ویژگی‌های مهم این تکنولوژی که سبب برتری آن نسبت به سایر صفحه‌های نمایشگر شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دید گستره تر،

در صفحه نمایشگرهای اولد هر پیکسل جداگانه نور پخش می کند، این ویژگی سبب شده تا کیفیت تصاویر نمایشی افزایش یابد. از طرفی با آسیب دیدن یک قطعه‌ی کوچک دیگر نیازی به تعویض کل پیکسل نیست فقط قسمت آسیب دیده تعمیر می‌گردد. همین عامل باعث افزایش قیمت چشمگیر این صفحه‌ها نسبت به سایرین می شود.

  • کنتراست بالا؛

ویژگی بالا سبب درخشندگی زیاد تصاویر هنگام نمایش، رنگ سیاه عمیق‌تر نشان داده می‌شود. این ویژگی زمانی معلوم می‌شود که در اتاق تاریک قصد تماشای فیلم یا مسابقه‌ی ورزشی دارید یا ویدئوی موردنظر سیاهی داشته، البته ویژگی مذکورسبب افزایش انرژی نمایشگر می‌شود.

این مطلب را از دست ندهید   عیب یابی مشکلات و تعمیرات واشر سامسونگ

تمام نمایشگرها برای نمایش رنگ تصویر از رنگ‌های اصلی سبز، آبی و قرمز به کار می برند. این خصوصیت در صفحه نمایشگرهای LCD توسط فیلترهای RGB، در فناوری پلاسما توسط فسفر RGB صورت گرفته اما نمایشگرهای اولد این کار را توسط عناصر قرمز، آبی و سبز انجام می‌دهند. صفحه نمایشگرهای آل جی نسبت به سامسونگ به دلیل قیمت پایین، از محبوبیت بیشتری برخوردار است. البته شرکت سامسونگ توانسته این فناوری را به اسمارت فون ها همچنین رایانه‌های تولیدی خود انتقال دهد که مورد استقبال کاربران قرار می گیرد.

میزان دوام تلویزیون‌های OLED چقدر است؟

بیشتر کاربران نگران عدم دوام طولانی مدت تلویزیون‌های اولد بوده، متخصصین عقیده دارند: ترکیب رنگ زرد با آبی سبب افزایش طول عمر این صفحه نمایشگر می‌شود. به طور کلی حضور رنگ آبی در پنل عمر لامپ تصویر تلویزیون را کاهش می دهد که این تکنیک می‌تواند از بروز این مشکل جلوگیری کند. سازندگان شرکت سامسونگ معتقدند اگر روزانه 6 ساعت تلویزیون تماشا کنید، بعد 22 سال عمر صفحه نمایشگرتان به پایان می‌رسد. البته باید بدانید منبع تغذیه خیلی دیرتر از پنل نابود می‌شود. پس وجود پنل تنها عامل ماندگاری نمایشگر نیست.

نقاط ضعف تلویزیون‌های OLED

مهم‌ترین نقطه ضعف این صفحه نمایشگرها، کاهش سطح دید کاربران بوده، فرد مجبور است نزدیک دستگاه نشسته تا بتواند تصویر باکیفیتی تماشا کند البته این مشکل در نمایشگرهای کامپیوتر هم وجود دارد. شرکت‌های سامسونگ و آل جی به عنوان تنها سازندگان تلویزیون اولد، سعی در حل این مشکل اساسی داشته تا جایی که در حال حاضر نمایشگرهای تولیدی این مشکل را ندارند.

این مطلب را از دست ندهید   سیاه شدن تصویر تلویزیون

جالب است بدانید فناوری OLED(اولد) در دست بندهای دیجیتال و گوشی‌های هوشمند استفاده می شود که کاربرد فراوانی دارد. عدم دید گسترده این نمایشگرها باعث تغییر ابعاد و سایز تلوزیون می شود که به عبارت دیگر کاربران مجبورند برای داشتن تصویر با کیفیت‌تر، تلویزیون بزرگتری خریداری کنید. پول بیشتری پرداخت نمایند. توصیه می‌شود برای مکان‌هایی با مساحت کوچک، از تلویزیون‌های LCD قدیمی استفاده کنید.

اصلی‌ترین مشکل تلویزیون‌های اولد، قیمت بالای آن‌ها بوده، دلیل اصلی آن سختی فرایند تولید این نمایشگرها می‌باشد. وجود رنگ آبی در پنل اولد باعث کاهش طول عمر آن می شود که مشکلاتی در کیفیت تصاویر ایجاد می‌کند.

مزایای صفحه نمایشگرهای صفحه خمیده (اولد)

  1. طراحی سبک و نازک؛
  2. کیفیت بالای تصاویر همچنین کنتراست عالی هنگام نمایش؛
  3. زاویه دید در این نمایشگرها نسبت به LCD کیفیت بیشتری دارد؛
  4. روشنایی بالا؛

چه فناوری می‌تواند جایگزین اولد (OLED) شود؟

بزرگ‌ترین رقیب نمایشگرهای OLED درحال حاضر تلویزیون‌های QLED تولیدی شرکت سامسونگ بوده، نمایشگرهای QLED تقریباً تمام ویژگی‌های اولد را دارا هستند فقط کیفیت تصاویر خیلی بیشتر، روشنایی تصاویر افزایش پیدا کرده است.

جمع بندی

شرکت‌های ال جی و سامسونگ از دیرباز در تولید تلویزیون‌های هوشمند، رقیب محسوب یک دیگر هستند که هرکدام فناوری‌های خاصی در تولید محصولات خود دارند. اما هیچ کدام برتری خاصی نسبت به دیگری ندارد.

دیگر مقالات:تلویزیون OLED یا LCD | تکنولوژی OLED

0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =