نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

آشنایی با اینورتر (INVERTER)

یکی از قطعات مهم و کاربردی که امروزه دربیشتر محصولات الکتریکی خانگی و صنعتی از جمله تلویزیون های هوشمند به کاررفته، وظیفه ی تبدیل ولتاژ شهری به ولتاژ مناسب قطعات تلویزیون ها را برعهده دارد این قطعه با نام های درایور، درایور موتور، معکوس کننده ، درایو سرعت متغیر(VFD)، میکرو درایور و خیلی نام های دیگر در بین تولید کنندگان و سازندگان قطعات الکتریکی شناخته شده، بسته به نوع فعالیت دستگاه، عملکرد و کاربرد متفاوتی دارد امروزه اینورتر ها جزئی جدا نشدنی از وسایل الکترونیکی محسوب شده، به وسیله ی آن ها میتوان راندمان و بازدهی وسایل الکتریکی از جمله تلویزیون ها را افزایش داد برای آشنایی بیشتر با این قطعه لازم است اطلاعاتی درباره ی آن داشته باشید .

اینورتر (معکوس کننده) چیست؟

دستگاهی که جریان مستقیم برق را به جریان متناوب تبدیل کرده، توان تولیدی، فرکانس و ولتاژ آن در وسایل مختلف قابل تغییر میباشد

جالب است بدانید دلیل نامگذاری این قطعه به خاطر تبدیل جریان DC به AC بوده، میتواند به صورت تک فاز یا سه فاز باشد همانطورکه ابتدای مقاله به آشنایی اولیه اینورتر اشاره شد. اینورترها میتوانند بر اساس نوع استفاده ولتاژ متفاوتی داشته باشند برای مثال برای یک وسیله با توان 20 اسب بخار، باید از معکوس کننده با  توان 20 اسب بخار استفاده کرد افزایش یا کاهش این میزان برای دستگاه خطر آفرین است.

نحوه عملکرد اینورتر (INVERTER)

این قطعات معمولا برای تغذیه ی منابع AC از منبع DC استفاده نموده، یک ترانسفورمرAC خوب میتواند به هر ولتاژ دلخواهی تبدیل همچنین طراحی آن به این گونه است که هر ولتاژ AC به DC را به ولتاژAC  و DC در دستگاه های مختلف تبدیل به طوریکه توان خروجی هیچگاه از توان ورودی بیشتر نمیشود.

این مطلب را از دست ندهید   تلویزیون Crystal UHD 4K Smart TV AU9000

در یک مدار ساده ی اینورتر منبع تغذیه ی DC توسط سر وسط سیم پیچ ورودی به یک ترانسفورمر متصل، یک کلید با سرعت بین سیم پیچ های بالا/ پایین سوئیچ شده تا جریان برق منبع DC به طور متناوب از یک سر سیم پیچ وارد ، درقسمت دیگر آن جاری شده که این عمل باعث تولید جریان متناوب میشود.

اینورتر ها در ظرفیت های متفاوت ساخته و از نظر ورودی به تک فاز و سه فاز تقسیم میشوند. برای مثال برای دستگاهی با توان 20 اسب بخار لازم است از اینورتر 20 HP استفاده شود. البته باید بدانید این دستگاه قابلیت تغییر موتورهای سه فاز را داشته، برای توان بیش از 3 اسب بخار تنها از ورودی سه فاز استفاده میشود. جالب است تبدانید معکوس کننده (اینورتر) اغلب موارد جریان ورودی را تشخیص و متناسب با آن به تلویزیون جریان وارد میکند که این کار به طور هوشمند انجام میشود گاهی اوقات هنگام استفاده از اینورتر ها پیغام هشدار مبنی بر عدم استفاده در روشن کردن لامپ های فلوئورسنت معمولی ظاهر، برا یرفع این مشکل میتوانید خازن را بردارید.

ویژگی های معکوس کننده ( اینورتر)

  1. کاهش مصرف انرژی و ذخیره ی آن تا50 درصد؛
  2. افزایش طول عمر برد تلویزیون؛
  3. امکان تغییر سرعت موتور را ایجاد میکند؛
  4. امکان کنترل از راه دور؛

ازاینورتر کجا استفاده میشود؟

  • فعالیت های گشتاور ثابت مثل: میکسرهای صنعتی، نوارهای نقاله و…
  • فعالیت های توان ثابت مثل دستگاه های ماشینی و محصولات الکتریکی؛
  • فعالیت گشتاور متغیر مثل پمپ و فن؛

کاربرد معکوس کننده (اینورتر)

هر حرکتی که توسط الکتروموتور انجام میشود میتواند با استفاده از اینورتر هوشمندانه تر و با کنترل بیشتری تبدیل شود. مثال بارز آن پمپ هتل ها، دیگ بخار ماشین های لباسشویی و مهمتر از همه تلویزیون های قدیمی و هوشمند. نحوه ی عملکرد این قطعه در تلویزیون به این شکل است که:

این مطلب را از دست ندهید   دلیل قطعی تصویر تلویزیون

ولتاژ ورودی رااز منبع تغذیه دریافت، بعد از انجام یکسری اقدامات به ولتاژ آی سی مورد نیاز بخش های مختلف تلویزیون از جمله بک لایت(نور زمینه) تبدیل و انتقال میدهد. که در اثر انجام این عمل چراغ های LED و فلوئورسنت دستگاه روشن، شروع به کار میکنند.

مزایای استفاده از اینورتر

  1. د رمصرف انرژی و هزینه ها صرفه جویی میشود؛
  2. افزایش طول عمر موتور؛
  3. درصورت وارد شدن ضربه ی شدید به اجزا و قطعات موتور، از آن ها حفاظت میکند؛
0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 5 =