کدام تلویزیون بهتر است OLED یا LCD؟
امروزه کلماتی مثل LED، OLED، LCD، QLED و مانند اینها زیاد شنیده میشود. اما بیشتر کاربران کاربرد آنها را ندانسته، هنگام خرید دچار سردرگمی و کلافه میشوند. در گذشته تنها تفاوت تلویزیونها، طراحی، اندازه، برند و رنگ بوده با پیشرفت تکنولوژی ، فناوریهای جدید به تلویزیونهای هوشمند امی افزاید. هر کدام از تکنولوژیهای حاضر مزایا و معایبی دارد و برای منظور خاصی تعبیه می شوند. در ادامه تفاوتهای صفحه نمایشگرهای تلویزیون OLED یا LCD بیان می شود ولی ابتدا لازم است با هر کدام از این فناوریها به طور جداگانه آشنا شوید
صفحه نمایشگر LCD چیست؟
اگر قدرت خرید تلویزیونهای اولد ندارید پیشنهاد ما تلویزیو ن هایLCD است. البته به دلیل کیفیت پایین تصویر همچنین مشکلات جانبی، امروزه صفحه نمایشگرهایLED جایگزین مناسبتری برای آل سی دی است. کنتراست، وضوح تصویر همچنین روشنایی صفحه نمایشگر در مدل LED بیشتر از LCD بوده، سایز صفحه نمایشگر درLCD بسیار بزرگتر ازLED و OLED است.
نور تصاویر نمایشی توسط پیکسلهای پنل پشت تلویزیون تأمین و مشکلاتی هنگام پخش تصویر ایجاد میکند. البته صفحه نمایشگرهای LED هم همین روش پخش نور را داشته، تفاوتهای جزئی در انتخاب رنگ وجود دارد. نورصفحه نمایشگر توسط فیلترهای رنگی RGB تأمین میشود. در حالی که نور صفحههای LED توسط فسفرهای RGB نمایش داده میشود.
امروزه تلویزیونهای اولد از بهترین تلویزیونهای موجود در بازار هستند اما به دلیل قیمت بالای آنها پیشنهاد میشود از تلویزیونهای lcd استفاده شود. Lcd ها به دلیل قیمت پایینی که دارند پر طرفدارترین نوع تلویزیون در بازار هستند نکته مهم در خرید تلویزیونهای آل سی دی این است که کیفیت پایین در نمایش تصاویر این نوع تلویزیونها را در بازار کمرنگتر کرده و جایگاه خود را به تلویزیونهای LED داده است. وضوح تصاویر ، روشنایی تصاویر از مزیتهای تلویزیونهای آل ای دی میتوان نام برد اما برای سالنهای بزرگ که نیازمند نمایشگرهای بزرگتری هستند این تلویزیونها محدودیت سایزی دارند و بزرگترین سایز تلویزیونها را میتوانید در مدلهای lcd پیدا کنید
OLED چیست؟
نمایشگرهای اولد، توانایی پخش مجزای نور توسط پیکسلهای جداگانه را دارد که باعث سختی کار سازندگان در نتیجه قیمت بالای تلویزیونهای دارای این ویژگی می باشد که لازم به ذکر است نور صفحه این نوع نمایشگرها توسط رنگهای آبی، سبز و قرمز تأمین و البته وجود رنگ آبی، باعث کاهش طول عمر این نمایشگرها می شود که اصلیترین نقطه ضعف آنها محسوب میشود.
کنتراست تصویر در نمایشگرهای اولد به دلیل عدم وجود نور پس زمینه، خیلی بالاست، به عبارت دیگر فیلمهایی که در تاریکی گرفته می شود، یا زمینهی سیاه دارند، با اولدها بهتر دیده میشوند. مصرف انرژی دیودهای OLED بسیار پایین، اما طول عمر مشخصی ندارند.
اطلاعات بیشتر از OLED: تلویزیونهای OLED یا تکنولوژی OLED
کدام تکنولوژی بهتر است؟
اگر دنبال کیفیت بالا هستید و ، قیمت برایتان مهم نیست، تلویزیونهای OLED(اولد) بهترین انتخاب بوده اما اگر بودجهتان کم است پیشنهاد ما استفاده از تلویزیونهای LED به جای LCD های قدیمی است. فناوری جدید OLED ابتدا توسط شرکت آل جی تولید، پس از چند سال شرکتهای سامسونگ و سونی با افزودن قابلیتهای جدید، تلویزیونهای با کیفیتتری عرضه نمودند. در حال حاضر تلویزیونهای QLED تنها توسط شرکت سامسونگ تولید شده، قابلیتهای فراوانی نسبت به مدلهای دیگر صفحه نمایشگرها دارد.
مقایسهی صفحهی تلویزیون LCD با OLED
زاویهی دید؛
وجود تکنولوژی IPS در اولد سبب افزایش زاویهی دید همچنین وضوح تصویر شده، در حالی که متاسفانه نمایشگرهای LCD فاقد این قابلیت هستند.
وسعت رنگ؛
در زمینهی رنگ پردازی چون صفحههای اولد تنوع و پشتیبانی بیشتری نسبت به آل سی دیها دارند، بهتر عمل میکنند. البته افزودن قابلیت نقطههای کوانتومی به صفحه نمایشگرهای LCD، آنها را رقیب بی بدیل اولدها قرار داده است. تحقیقات نشان میدهد، در خصوص وسعت رنگ، نمایشگرهای اولد و LCD تفاوت چندانی ندارند.
روشنایی؛
چون روشنایی صفحههای تلویزیون LCD از منبع جدا تأمین میگردد، ساخت این تلویزیونها کار سختی نیست اما از نظر علمی، این نمایشگرها نور بیشتری نسبت به صفحههای تلویزیون OLED تولید و موجب بهتر دیدن تصویر در روشنایی میشود. لازم به ذکر است تکنولوژی HDR سبب روشنایی بیشتر صفحههای نمایشگر می شود، البته روشنایی میزان صفحه به نسبت سطح تاریکی و ضریب کنتراست، سنجیده میشود.
یکنواختی رنگ؛
قابلیت تولید یکنواخت رنگ یکی از ویژگیهای مهم صفحات نمایش شناخته می شود، در صفحات ال سی دی نور همیشه از کنارهها ساتع میشود، به همین دلیل یکنواختی رنگ در آنها ایدهآل نیست انتقال نور ازلایه پشتی اوضاع را کمی بهتر میکند، اما هنوز مشکل عدم تولید مناسب رنگ در برخی قسمتهای صفحه نمایش رویت میشود. برعکس صفحات تلویزیون OLED هر پیکسل مسئول تولید رنگ خودش بوده، یکنواختی خوبی در آنها رویت میشود. درواقعیت، حتی پنلهای OLED نیز در زمینه یکنواختی رنگ بینقص نیست. این مشکل به خاطر تولید کنندگان، گاهی به خاطر صفحات خمیده (OLED) است.
قیمت مقرون به صرفه
از لحاظ قیمت، صفحههای ال سی دی مقرون به صرفهتر بوده، به طور کلی اگر کیفیت بالایی مدنظرتان است. بهتر است تلویزیونهای اولد خریداری کنید. اما اگر بودجهتان محدود است. پیشنهاد ما خرید تلویزیونهای آل سی دی است.
جمع بندی
این مقاله به تعریف صفحه نمایشگرهای LCD و اولد پرداخت. مزایا و معایب آن مورد بررسی قرار و برای اطلاعات بیشتر در این حوزه میتوانید مقالهی مزایا و معایب صفحه نمایشگرهای OLED را مطالعه کنید.