نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

OLED بهتر است یا QLED؟

سوال بیشتر کاربران این است که فناوری‌های oled و qled چه عملکردی داشته و تفاوت آن‌ها چیست؟ یا OLED بهتر است یا QLED؟ در مقالات قبلی نکاتی در خصوص این دو تکنولوژی عنوان شد که اکنون به بررسی نقاط ضعف و قوت هر کدام می‌پردازیم. در صورتی که تلویزیون‌های اولد و کیولد برایتان روشن شوند آیا می‌توانید تفاوت‌های آن‌ها را ببینید؟ بیشتر کاربران به این سوال پاسخ منفی داده هنگام خرید تلویزیون کلافه شده و نمی‌توانند تصمیم درستی بگیرند.

کدام فناوری بهتر است؟

اگر دنبال تلویزیون بزرگ هستید، oled برای شما مناسب در صورتی که اندازه‌ی کوچکتر با قیمت کمتر مد نظرتان است می‌توانید تلویزیون‌های qled بخرید. البته قیمت این دوفناوری اختلاف کمی داشته، اولد کنتراست تصویر فوق العاده ای داشته زاویه‌ی دید وسیعی در اختیار کاربر قرار می‌دهد در حالی که کیولدها قابلیت نمایش روشن‌ترین رنگ‌ها را داشته، توجه مشتریان و تولید کنندگان را جلب می‌کند. اختلاف تکنولوژی‌های oled و qled هر روز کمترشده، امروزه تلویزیون‌های کیولد (qled) توانایی نمایش تصاویر با نور پس زمینه‌ی سیاه را دارند. در نهایت انتخاب کننده‌ی نهایی شمایید.

برای داشتن عملکرد بهتر hdr همچنین درخشندگی بیشتر رنگ، qled ها مناسب‌تر با این وجود این صفحه نمایشگر عملکرد چشمگیری هنگام نمایش رنگ تیره نداشته، یکی از نقاط ضعف آن محسوب می‌شود. البته شرکت سامسونگ ادعا می‌کند قابلیتهای فراوانی برای رفع این مشکل ارائه میکند  که باعث نمایش بهتر سطح سیاه می‌شود.

تلویزیون‌های oled(اولد) زاویه‌ی دید بسیار وسیعی داشته می‌توانید از هر زاویه‌ای بدون مشکل تلویزیون تماشا کنید اگر قدرت خرید کمی داشته بودجه محدودی برای خرید تلویزیون کنار گذاشته‌اید تلویزیونهای lcd و oled هنوز در بازار موجود، می‌توانید انتخاب خوبی داشته باشید.

این مطلب را از دست ندهید   برفکی شدن تصویر تلویزیون

حتماً با مفاهیم oled و qled آشنا هستید حالا تفاوت این دو صفحه نمایشگر بیان می‌گردد.

کنتراست چیست؟

به تفاوت تاریک‌ترین و روشن‌ترین قسمت یک تصویر کنتراست (Contrast) می گوییم که  اگر دستگاه قصد نمایش صفحه سیاه دارد دیگر نیازی به نمایش قسمت‌های روشن نیست. این قابلیت در نمایشگرهای (oled) به عنوان بهترین گزینه شناخته ایم، کاربران زیادی جلب می‌شوند. در تلویزیون‌های qled نور چراغ‌های led در قسمت تاریک فیلم (مثلاً پارکینگ تاریک) کمرنگ، نور باقی مانده مسدود است که کاری سخت و زمان بر و جزء معایب این صفحه نمایشگر محسوب می‌شود. لازم به ذکر است سطح سیاه‌تر نشانه‌ی کیفیت بیشتر کنتراست بوده، نمایشگرهای oled در این حوزه پیشتازند

روشنایی تصاویر

تلویزیون‌های qled در زمینه‌ی روشنایی مزیت‌های قابل توجهی داشته، چون هر پیکسل جداگانه نور تولید می‌کند. توانایی باور نکردنی در روشن ساختن تصویر دارد. این ویژگی باعث وضوح تصویر حتی در اتاق‌های خیلی روشن شده در حالی که تلویزیون‌های اولد در زمینه‌ی روشنایی خالص توانایی مقابله با qled را ندارد و ضعیف عمل می‌کنند

مدت زمان پاسخگویی (Fram Rate)

به طور کلی زمان پاسخگویی مدت زمان لازم برای تغییر حالت پیکسل‌ها می باشد. هرچه سریعتر باشد تصویر باکیفیت و طبیعی‌تر نمایش می دهد. با اندازه گیری‌های استاندارد به این نتیجه رسیدیم که این ویژگی در oled بهتر از qled عمل کرده، یک تفاوت اساسی میان این صفحه نمایشگرها محسوب می‌شود.

زاویه دید

امروزه تلویزیون‌های کیولد (qled) از نظر زاویه دید بهبود دارد اما تلویزیون‌های اولد هنوز در این زمینه بی رقیب‌اند پس اگر می‌خواهید در کنار خانواده فیلم مورد علاقه‌تان را تماشا کنید پیشنهاد ما خرید تلویزیون oled است.

این مطلب را از دست ندهید   دلایل ایجاد صفحه نمایش سیاه مرگ در تلویزیون سامسونگ

تکنولوژی پایه‌ای تلویزیون‌های oled با qled تفاوت داشته فناوری کیولد (qled) نسخه‌ی پیشرفته‌ی تلویزیون‌های ال سی دی و led می باشد . فقط قابلیت کوانتوم دات به آن‌ها اضافه شده است.

تلویزیون‌های اولد تابشی است. پیکسل‌ها خودشان به تنهایی نور ساطع می‌کنند در حالی که qled بر نور پس زمینه‌ی چراغ‌های led پشت قاب تلویزیون استوار است.

در نهایت تلویزیون‌های کیولد بسیار شبیه نسل قدیم lcd و led بوده اما oled کلاس دیگر تلویزیون‌ها (شبیه پلاسماهای قدیم) ارائه می‌دهد.

به طور کلی نمایشگراولد و کیولد بسیار شبیه، تفاوت‌های اندکی میان آن‌ها وجود دارد. امیدوارم خواندن این مقاله به شما در خرید تلویزیون مناسب کمک کند با مقالات دیگر همراهتان هستیم.

مطلب مرتبط به مقاله ای که خواندید:نمایشگرهای LED و LCD

0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − هفت =