آشنایی با فناوری QLED و نحوهی عملکرد این نمایشگر در محصولات سامسونگ
اگر قصد خرید تلویزیون داشته، درانتخاب آن دچار مشکل هستید این مطلب میتواند به شما کمک کند. در سالهای اخیر شرکت سامسونگ در تولید محصولات خود از فناوری نمایشگر QLED(کیولد) استفاده نموده، این عامل باعث جذب افراد برای خرید تلویزیونهای این شرکت شده است. اما سوال اساسی اینکه این تکنولوژی چیست و آیا خرید محصولات دارای این ویژگی صرفه اقتصادی دارد؟
پیشتر دربارهی صفحه نمایشگرهای OLED (اولد) مطالبی در اختیار کاربران قرارگرفت. همانطور که می دانید، صفحه نمایشگرهای اولد ابتدا توسط اسمارت فون های سامسونگ وارد بازار می شود، پس از مدتی پیشرفت زیادی کرد تا جایی که اکنون در ساخت تلویزیونهای هوشمند شرکتهای سامسونگ، ال جی و سونی رکن اصلی به حساب میآید. اما با ظهور تکنولوژی Quantum Dot LED(QLED) که توسط دیودهای ساطع نور تولید، با نام تجاری دیودهای ساطع نور نقطه کوانتوم بین شرکتها شناخته میشود، توجه بسیاری از تولید کنندگان و مشتریان را جلب نموده اما آیا ویژگیهای ذکر شده برای این تکنولوژی صحت دارد؟
عملکرد این نمایشگر در محصولات سامسونگ
شرکت سامسونگ برای استفاده از فناوری QLED چهارچوب طراحی خود را بر مبنای فناوری قدیم OLED (اولد) قرار می دهد، قابلیتهای بیشتری به آنها اضافه می نماید که باعث جذابیت برای کاربران است اما نکتهی مهم اینکه نقاط ضعف و قوت این فناوری جدید چیست و آیا به طور کلی مزیتی نسبت به مدلهای قبلی دارد؟
ساختار صفحه نمایشگرهای QLED به گونهای طراحی شده که هر پیکسل به طور جداگانه قادر به نور پردازی بوده، این ویژگی سبب افزایش/ کاهش نرخ فرکانس میشود در تمام نمایشگرهای قدیم نور پس زمینه تنها توسط رنگ سفید تولید شده، اما در تلویزیونهای QLED سامسونگ با رنگ آبی جایگزین گشته، بر این اساس ساختار زیر پیکسلها به دو بخش تقسیم شده، کنترل رنگ آبی به عهدهی لایهی نور پردازی پس زمینه گذاشته می شود و تنظیم رنگهای اصلی قرمز و سبز توسط پیکسلهای لایهی نقطه کوانتوم انجام میشود که باعث شفافیت تصویر خروجی شده، وضوح تصویر بالا میرود.
آیا QLED همان LED است؟
به طور کلی پاسخ این سوال بله بوده، اما تفاوت ساختاری در فناوری صفحه نمایشگرهای جدید همچنین افزودن قابلیتهای بیشتراختلاف زیادی میان صفحه نمایشگرهای QLED و LED ایجاد کرده برای درک نحوهی عملکرد تکنولوژی QLED لازم است ابتدا اطلاعاتی در بارهی نمایشگرهای LED و OLED داشته، میتوانید به مقالات صفحه نمایشگرهای اولد و تفاوت آن با صفحه نمایشگر LED مراجعه کنید.
رکن اصلی رنگها در محصولات دیجیتال سه رنگ اصلی آبی، قرمز و سبز می باشد، رنگهای تولیدی بر پایهی ترکیب این سه رنگ ایجاد میشود. به عبارت سادهتر اگر در حال تماشای رنگ بنفش از صفحه نمایش تلویزیونتان هستید این رنگ از ترکیب مقداری رنگ آبی و قرمز ایجاد می شود.
در حالت کلی یک پنل ال ای دی از میلیونها دیود ساطع نور تشکیل، در کنار هم تصاویر خروجی را تولید میکنند. البته ممکن است سه دیود مسئولیت تولید رنگ چند پیکسل را بر عهده داشته، تنها یک پیکسل برای تولید بخشی از تصویر مورد نیاز است. پنل دیودهای ال ای دی پشت شیشه یا نمایشگر قرار می گیرد که سبب تولید تصویر و اساس عملکرد نمایشگرهای LED را میسازد. دیودها در حقیقت منبع تولید نور تلویزیون و صفحه نمایشگرهای گوناگون بوده، به عنوان نورپس زمینه (Backlight) شناخته میشوند.
QLED چگونه کار میکند؟
تکنولوژی کوانتوم دات (Quantum Dot) در تلویزیونها توسط یک لایه یا فیلم از نقطههای کوانتومی روی نور پس زمینه کار می کند، لایهی مذکور معمولاً از ذرات بسیار ریزی تشکیل که هر کدام از ذرات به طور جداگانه نور تولید، پخش میکنند. ابعاد ذرات نقطه کوانتوم اساس طول موج پخش شدهی آنها را تشکیل داده، رنگهای مختلف ایجاد میشود.
مزایا/ معایب نمایشگرهای QLED
مزایا
پیکسلها به راحتی نمیسوزند؛
در سایزهای بزرگ ارائه میگردد؛
وضوح تصویر؛
کیفیت خوبی در نورپردازی دارد؛
معایب
نسبتاً ضخیم؛
زمان پاسخ دهی کند است؛
وجود مشکل در نمایش رنگهای تیره؛
در این مقاله نحوهی عملکرد صفحه نمایشگرهای QLED مورد بررسی و نکاتی دربارهی مزایا و معایب این نمایشگرها در اختیار کاربران قرار گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارسناسان ما تماس بگیرید.