نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

فناوری HD چیست؟

HD مخفف کلمه ی High definition  و یک سیستم تصویری است که تصاویر را با وضوح بالا نمایش داده و در مقایسه با سیستم sd (standard definition) یا استاندارد کیفیت و وضوح بالاتری دارد. جالب است بدانید اغلب تلویزیون های امروزی از این فناوری در ساخت تصاویر استفاده کرده که البته این ویژگی دلیلی بر تماشای تمام تصاویر با کیفیت HD نیست به طور کلی برای نمایش تصاویر با کیفیت اچ دی سه شرط لازم است:

1- فیلم با کیفیت اچ دی تهیه شده باشد 2- دی وی دی پلیر یا پخش کننده ی ویدئو قابلیت پشتیبانی از تصاویر اچ دی را داشته باشد 3- تلویزیون بتواند فایل تصویری را شناسایی و نمایش دهد.

بسیاری افراد تصور می کنند دلیل اصلی عدم پشتیبانی و نمایش تصاویر با کیفیت اچ دی از تلویزیون یا کابل های رابط آن هاست در پاسخ باید گفت تا زمانی که برنامه های تلویزیونی با کیفیت HD تولید نشوند، نمی توان آن ها را با این کیفیت در صفحه نمایش تلویزیون های هوشمند مشاهده کرد.

HD چیست؟

قابلیت مذکور با وضوح 720* 480 پیکسل بوده، در اکثر دی وی دی و فیلم­های قدیمی این کیفیت و وضوح استفاده شده است جالب است بدانید این قابلیت اولین بار در سال 1998 به بازار عرضه شد که بسیاری از فیلسوفان، طرفداران ورزش و تکنولوژی را هیجان زده کرد. امروزه اچ دی از دیجیتال به جای آنالوگ استفاده کرده بنابراین تصاویر با کیفیت و وضوح بیشتری مشاهده می شوند.

رزولوشن یک نمایشگر چیست؟

برای آشنایی بیشتر با این مفهوم لازم است  مفهوم عرض در ارتفاع بیان شود اجازه دهید مفهوم فوق را با یک مثال توضیح دهیم فرض کنید در مشخصات تلویزیون هوشمند شما عبارت هایی مثل رزولوشن تصویر 1366 پیکسل در 768 نوشته شده باشد این اعداد در واقع میزان پیکسل های به کاررفته در عرض و ارتفاع صفحه نمایش را نشان می دهد که در مجموع رقم بالایی محسوب شده است.

این مطلب را از دست ندهید   آموزش اتصال تلویزیون به کامپیوتر

 به همین دلیل کیفیت تصاویر HD از FULL HD بیشتر است جالب است بدانید تراکم پیکسل ها (رزولوشن) در نمایشگرهای کوچک و بزرگ متفاوت بوده به عبارت دیگر هرچه صفحه نمایش کوچکتر، تراکم پیکسل ها بیشتر و کیفیت تصاویر بالاتر است. به همین دلیل این سیستم (HD) در نمایشگرهای کوچکتر (مثل گوشی های هوشمند) عملکرد بهتری دارد.

کیفیت استاندارد (SD) چیست؟

این قابلیت در اولین نسل از نمایشگرها رواج بیشتری داشته، کیفیت و وضوح مطلوبی را با استفاده از کیفیت استاندارد (standard definition) ایجاد می کند رزولوشن SD در ابتدا پیشرفت زیادی داشته اما به مرور زمان از وضوح و کیفیت آن کاسته شده تا جایی که امروزه کاملا منسوخ شده است.

فول اچ دی (FULL HD) چیست؟

در این فرمت کیفیت و وضوح تصاویر به بالاترین سطح خود رسیده، تمام جزئیات بدون کم و کاست نشان داده می شوند لازم به ذکر است برای استفاده از این سیستم لازم است برای انتقال فایل ها از کابل چند رسانه ای (HDMI) استفاده شود چون بدون آن فول اچ دی معنایی نخواهد داشت همچنین FULL HD تصاویر را با کیفیت 1080×1920 ارائه داده و به نام فرمت 1080 هم بین کاربران و سازندگان شناخته می شود.

در انتها باید ذکر کنیم فرمت های مذکور در تلویزیون های هوشمند با نسبت تصویر 16:9 به درستی نمایش داده شده در نسبت های پایین تر (مثلا 4:3( کیفیت و اندازه ی کامل تصاویر را به طور کامل از دست خواهید داد همانطور که قبلا اشاره شد فرمت های HD یا FULL HD تصاویر با نسبت پایین را به طور کامل نشان نداده، یا تغییرات عجیب و غریب در ابعاد آن ها ایجاد می کنند.

این مطلب را از دست ندهید   آموزش مراحل بروز کردن تلویزیون هوشمند سامسونگ
0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =