آشنایی با ویژگی های تلویزیون هوشمند
هومشند بودن قابلیتی است که این روزها مورد توجه بسیاری از کاربران و سازندگان لوازم دیجیتال قرار گرفت. و رقابت را میان شرکت های تجاری سازنده ی تلویزیون بیش از پیش جذاب و داغ کرده است.
قرار گرفتن در دنیای مجازی و نیاز کاربران به ابزارهای هوشمند، باعث ظهور نسل جدیدی از تلویزیون ها تحت عنوان اسمارت شد. که سبک زندگی افراد را به طرز عجیبی تغییر داده است. این گجت ها در انواع مختلف و توسط شرکت های بزرگ تجاری طراحی و برای پاسخ به نیازهای افراد وارد بازار شده اند. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص این محصولات هوشمند ارائه خواهد شد.
تاریخچه تلویزیون های هوشمند
گجت های مذکور ابتدا توسط شرکت سامسونگ معرفی شد. پس از آن شرکت های فیلیپس و ال جی از فناوری به کار رفت. در این تلویزیون ها در طراحی و ساخت محصولات خود استفاده کردند.
تلویزیون های اسمارت (هوشمند) در ایران برای اولین بار توسط شرکت مادیران ساخت و به بازار عرضه شد تا جایی که در سال های اخیر این شرکت ایرانی محصولات خود را توسعه دادند و تلویزیون های هوشمند ایکس ویژن را وارد بازار کرده است.
ویژگی های تلویزیون های هوشمند
قابلیت اتصال به اینترنت، امکان تماشای آنلاین برنامه ها همچنین دسترسی به سرویس های اینترنتی از ویژگی های بارز تلویزیون های اسمارت محسوب شد. این وسیله توانایی نصب انواع نرم افزار و بازی های رایانه ای را داراست همچنین با استفاده از یک وب کم می توانید به راحتی مکالمه ی ویدئویی ایجاد کنید.
انواع سیستم عامل در تلویزیون های هوشمند
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم تلویزیون های اسمارت توسط شرکت های مختلفی طراحی شد که هر کدام در ساختار محصولات تولیدی خود از سیستم عامل های متفاوتی استفاده می کنند از رایج ترین این سیستم ها می توان به موارد فوق اشاره نمود:
شرکت سامسونگ در ساختار اسمارت تی وی خود از سیستم عامل تایزن (TIZEN) استفاده کرد که بسیار ساده و روان اجرا شد و به محض اتصال دستگاه خارجی آن را شناسایی و مدیریت می کند.
سیستم عامل WebOS
اولین بار توسط شرکت ال جی معرفی شد. نحوه ی استفاده از سیستم مذکور بسیار آسان بوده و قابلیت پشتیبانی از حرکات (Gesture) تصاویر را دارد.
شرکت سونی از سیستم عامل Android TV در محصولات خود استفاده کرد که با استفاده از قابلیت Google Cast می توان محتوای گوشی اندروید را درتلویزیون های هوشمند تماشا کرد. همچنین تلویزیون های اسمارت ایکس ویژن از سیستم عامل اندروید پشتیبانی کرده، کار با آن بسیار راحت است.
چگونه می توانیم تلویزیون خود را به اینترنت متصل کنیم؟
برای انجام این کار می توان با استفاده از کابل شبکه اترنت یا وای فای، تلویزیون خود را به اینترنت متصل کرد و فیلم و بازی های مورد نظر را به صورت اینترنتی تماشا کرد.
نکته مهم: اگر فاصله ی مودم با دستگاهتان زیاد بود، برای آنتن دهی بیشتر باید از یک تقویت کننده ی قوی (دارای برد زیاد) استفاده کنید.
امکانات تلویزیون های اسمارت
تلویزیون های هوشمند (SMART) قابلیت های فراوانی نسبت به مدل های قدیمی داشت که رایج ترین آنها ویژگی TIME SHIFTING است. که امکان ضبط برنامه های زنده (مثلا مسابقات ورزشی) را برای کاربر فراهم می کند. تا به این وسیله فایل مورد نظر همیشه و همه جا در دسترس فرد قرار گیرد.
جالب است بدانید با استفاده از تلویزیون های هوشمند می توانید به شبکه های اجتماعی مختلف متصل شده و فایل های خود را به اشتراک بگذارید.
با استفاده از استاندارد DLNA می توانید تمام فایل های صوتی و تصویری خود را به صورت بی سیم به تلویزیون انتقال داد. از تماشای آن ها لذت ببرید.
امکاناتی همچون میراکست (miracast) امکان اشتراک گذاری چند فایل به طور هم زمان را برای کاربر فراهم می کند.
ورود به دنیای مجازی در سال های اخیر استفاده از تلویزیون های هوشمند را به نیاز اساسی افراد تبدیل کرده است. البته قیمت این گجت نسبت به مدل های قدیمی گران تر است. که با توجه به قابلیت های مفید این تلویزیون ها، ارزش خرید و استفاده را دارد.
مقالات دیگر:تقویت آنتن تلویزیون , رزولوشن تلویزیون